Praktijk De Kokkenberg

Groepsaanbod
 

Meditatie in beweging

In 8 bijeenkomsten van anderhalf uur komen de belangrijkste principes van meditatie in beweging aan bod zoals we die in de Zijnsoriëntatie beoefenen. Het eerste deel van de avond bestaat uit lichaamswerk met een meditatieve insteek. Dat wil zeggen dat we het lichaam als ingang gebruiken om onze gevoeligheid en ons bewustzijn te vergroten en inspiratie en energie wakker te maken. Het tweede deel van de avond bestaat uit begeleide zitmeditatie. Een weldaad voor lichaam en geest! 

Op dit moment vindt er geen cursus plaats. Als je belangstelling hebt om mee te doen, neem dan contact met me op. Je krijgt dan bericht als er een nieuw aanbod is.

Meditatie in Beweging werkt voor mij heel goed omdat je eerst, op een ontspannen manier, in contact met je lichaam komt. Hoe voel je je op dit moment? De gerichte bewegingen, het letten op je ademhaling, het vrijuit dansen: alles op het niveau van het Zijn. De energie gaat stromen. Daardoor raak je meer geaard en in balans. Er is niets dat je goed of fout kunt doen en door steeds meer in het nu aanwezig te kunnen zijn, gaat de stroom gedachtes zoals ieder mens met zich meedraagt, naar de achtergrond. Het is niet dat ze er niet mogen zijn, ze vragen steeds minder aandacht. Uiteindelijk kom je zover dat je in rust en aandacht een meditatie/visualisatie kunt doen, zonder steeds in je 'hoofd' te schieten, En het afsluiten in de rust, de verstilling, brengt mij het meest het gevoel van thuiskomen in mijn eigen lichaam. Door dit elke week te doen creëer ik een meer ontspannen levenshouding en lukt het me beter om lastige situaties het hoofd te bieden. Daniëlle geeft hierbij een rustige en duidelijke begeleiding. De sfeer is goed. Zij doet zelf mee en weet altijd de juiste muziek te kiezen.               - Addie Bijster

 

Realisatie: Numaga-Design webontwerp Nijmegen