Praktijk De Kokkenberg

Mijn aanpak

Na een uitgebreide intake aan de hand van een vragenlijst die je van te voren invult, starten we in eerste instantie een serie van vijf sessies. Na een evaluatie bepalen we in overleg het vervolgtraject.

In die eerste sessies verkennen we jouw huidige situatie en de achtergronden daarvan. Het doel is om inzicht te verkrijgen in je zelfbeeld, overtuigingen, gevoelens en gedrag. Ik fungeer als een belangstellende onderzoeker en compassievolle begeleider die je een heldere spiegel voorhoudt. Ik help je om goede zelfzorg toe te passen zodat je kunt ontspannen en herstellen.
Als mijn benadering je aanspreekt en een vervolgtraject is wenselijk, dan gaan we afhankelijk van jouw vraag een langduriger proces aan.

Naast gesprekken gebruik ik meditatie, visualisatie, lichaamswerk en andere oefeningen om je kennis te laten maken met de visie van Zijnsoriëntatie, die niet probleemgericht is. We oefenen een heldere, niet-oordelende en compassievolle blik naar alles wat zich in en om jou afspeelt. Dat geeft de ruimte om pijnlijke dingen onder ogen te zien en je niet langer te verzetten tegen dat wat er is, zonder jezelf te veroordelen. Het maakt ook mogelijk om vanuit vrijheid te ervaren wie je werkelijk van nature bent en wat je wilt met je werk, je leven en je relaties met anderen. Ik ondersteun je in het maken van keuzes en het realiseren daarvan.

Iedereen is uniek. Ik dring je geen 'methode' op, maar sluit met maatwerk zo goed mogelijk aan op wie jij bent en wat voor jou werkt.

Daniëlle is een ‘mooie’ Zijnsgeoriënteerd begeleider. Zij geeft je de ruimte en veiligheid om naar jezelf te kijken, naar wie je ten diepste bent. Met rust, compassie en aandacht begeleidt Daniëlle je in jouw zoektocht naar jezelf. Via meditatie en visualisatie heeft zij mij meer inzicht in mijzelf gegeven. Zo heeft ze mij kennis laten maken met mijn 'Zijnsouders'. Dit was een heel bijzondere ervaring waar ik nog steeds veel aan heb.  - Mariëlle Hoogeboom, Online Communicatie Adviseur

Realisatie: Numaga-Design webontwerp Nijmegen