Praktijk De Kokkenberg

Werkvormen

Zijnsoriëntatie maakt gebruik van verschillende werkvormen.

Gesprekken

Tijdens gesprekken brengen we jouw situatie in kaart. Het doel is om inzicht te verkrijgen in je gedachten, gevoelens, zelfbeelden en overtuigingen. Ik fungeer als een belangstellende onderzoeker en compassievolle begeleider die je een heldere spiegel voorhoudt. Je gewoontepatronen en de functie die ze voor jou vervullen kunnen zo in beeld komen. Maar ook je wensen en verlangens, datgene wat je in je leven uit zou willen drukken. Realisme kweken over jezelf en leren je verliezen te nemen horen daar ook bij.

Meditatie

Meditatie is de basis van het Zijnsgeoriënteerde werk. Door meditatie kun je leren:

  • een breuk te maken met je gewoonte om afgeleid te zijn
  • je geest te trainen aanwezig te zijn bij hoe het is
  • je je vrije, oorspronkelijke staat te herinneren, te belichamen en te vieren
  • alles wat zich voordoet te herkennen als een vorm van Zijn

Meditatie is als thuiskomen bij jezelf. Zijnsgeoriënteerde meditatie kent drie fases. Je kijkt zonder oordeel naar je eigen geest: wakker en vriendelijk. Vervolgens stem je af op inspiratie en ten slotte rust je in Zijn.

Lichaamswerk

Het lichaam weerspiegelt onze staat van zijn. In het dagelijks leven zitten we vaak ‘in ons hoofd’. De houding van niet-accepteren en verbeteren waarin onze geest verkeert heeft zijn weerslag op het lichaam en geeft veel spanning. Door middel van lichaamswerk komen we weer thuis bij hoe het is, hier en nu. Het Zijnsgeoriënteerde lichaamswerk kent verschillende vormen, van ‘meditatie in beweging’ tot stevige energieopwekkende oefeningen.

Visualisatie

In visualisatieoefeningen neem je even bewust afscheid van je geconditioneerde psyche en legt een andere film in de projector. Je wordt uitgenodigd je beeldend vermogen in te zetten om contact te maken met inspiratie, met je vrije Spirit, je oorspronkelijke heelheid. Deze visualisaties hebben het karakter van vieren hoe het ten diepste altijd al is.

Realisatie: Numaga-Design webontwerp Nijmegen